Az esküvői meghívó kiválasztása a Nagy nap előtt kb. 6-7 hónappal esedékes. Bár az átadással ráértek még akár 2 hónapot is várni, időt kell hagyni az inspirálódásra és a megfelelő szolgáltató megtalálására is. Ha most tartasz az esküvői meghívó választásnál , biztosan jártál már úgy hogy nagyon tetszett egy meghívó, de mégsem volt az igazi. Ezt vagy azt változtattál volna rajta, de vagy nem volt rá lehetőség vagy horror áron. Mivel anno én is ugyanebben a cipőben jártam, és grafikusként a kezdő lépés már adott volt, elkezdtem egyedi esküvői meghívók készítésével foglalkozni. Ha bizonytalan vagy a stílusban, a színekben, szövegben fordulj hozzám bizalommal!
Az esküvői meghívó kiválasztása nem egyszerű feladat ezért, adok hozzá egy kis segítséget. Összeszedtem a fő szempontokat, amiket mindenképp érdemes figyelembe venni mielőtt döntesz.
1. Találd meg a megfelelő stílust!
Első és legfontosabb, hogy ilyenkor már tudd, milyen stílusú esküvőt szeretnél, hiszen nem választhatsz egy csillogó, villogó meghívót vintage esküvőre. Amikor átadod a meghívót, akkor már egy kis ízelítőt kap a násznép az esküvő hangulatából. A jó meghívó ismérve, hogy amikor az ember megkapja azonnal el tudja képzelni milyen lesz az esküvő, mert egyedi és mindkettőtök személyiségét tükrözi.
2. Legyenek összhangban a színek az esküvői dekorációval!
Pantone paletta- Színek sokasága
Második legfontosabb a szín. Egyszerűnek tűnik, hogy olyan színű meghívó t válassz, amilyen szín az esküvői dekorációban domináns, de hidd el nem az! A színpaletta annyira sokrétű, hogy 1 színnek akár több mint 20 árnyalata is lehet. Nyilván 1-1 árnyalatnyi eltérés nem jelentős, de mi van, ha pont az a mentazöld nincs abban a meghívóban, amibe beleszerettél….
3. Legyen egyedi a meghívótok!
Az internetet böngészve számtalan esküvői meghívót találsz, de mégis mi alapján választasz? Tetszik, mert pont ezt a színt, formát, stílust kerested? Egy valami akkor is hiányzik, az a plusz amitől ez a Ti meghívótok lesz. Az esküvői meghívóban jó, ha van olyan dolog, ami rátok utal. Lehet ez egy fotó, egy idézet, egy motívum, vagy bármi, ami alapján egyből személyessé válik a meghívó és nem csak az információk szerepelnek benne.
4. Mennyit szánsz a meghívóra?
Sokszor hallottam azt -és én is tapasztaltam- hogy az egyedi meghívó készítés bizony nem olcsó mulatság. Itt 2 szempontot kell figyelembe venni. Nyilván van egy keret mindenre, amit nem szeretnétek túllépni, viszont a grafikai munka időigényes, minden egyes elemet meg kell tervezni, rajzolni. Ez idő, és az idő -mint tudjuk- pénz
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak szerintem is irreális árak, de ezeket ki lehet szűrni, erre is megvan az igény, akik ezt megfizetik.
5. Referencia
Válassz olyan szolgáltatót, akinek referenciamunkáit meg tudod tekinteni. Így ízelítőt kapsz a kreativitásából, precizitásából a munkái által. Figyelj arra, hogy ne letöltött képekkel hirdesse magát, hanem ténylegesen az ő munkái legyenek.
5+1. Ötletszerzés

Böngéssz, nézelődj, inspirálódj, akár külföldi oldalakon is. Mentsd le a képeket, fogalmazd meg mit szeretnél és kérj árajánlatot egyedi esküvői meghívóra! Erre tökéletesen alkalmas, az én személyes kedvencem a Pinterest (hátránya hogy angol, így angolul kell beírni a keresőbe a kulcsszavakat, de ha nem is tudsz angolul Google fordító segít ebben)

 

Egyedi esküvői meghívók a Dekor-álom kínálatából: